Skjetten Sportsklubb AIL

ORGANISASJON

Når Skjetten Sportsklubb opererer med 3. mai 1967 som stiftelsesdato, er dette dagen som markerte starten på den idrettslige aktiviteten i forløperen Skjetten Ungdomsog Idrettslag.
Skjetten Ungdoms- og Idrettslag (SUIL) ble stiftet 12. mai 1966, men opptatt i idrettskrets og -forbund først året etter. Lagets stifter var Erik Møller.

Skjetten idrettslag

Skjetten Idrettslag hadde en forløper ved navn Skjetten Ungdoms- og Idrettslag, som ble stiftet allerede 12. mai 1966. Men først et snaut år senere ble det organisert idrettslig aktivitet i laget. Det er det som regnes som fødselen til Skjetten Sportsklubb.

Valstad idrettsforening

Valstad Idrettsforening ble stiftet 1. november 1976 – til stor glede for veldig mange Skjetten-beboere, framfor alt i den nybygde Skjettenbyen. Men til tilsvarende ergrelse for andre. Framfor alt ledelsen og medlemmer i Skjetten Idrettslag. Fra det hold møtte den nye idrettsforeningen kraftig motbør.

Fusjonen

En klok avgjørelse! Ja, den eneste rette, sier Bjørn Hansen 30 år etter at Skjetten Idrettslag og Valstad Idrettsforening slo seg sammen og ble til Skjetten Sportsklubb.
Hansen, som var den siste lederen i SIL, setter dermed ord på det et stort flertall av datidens klubbmedlemmer og lokalbefolkningen for øvrig mente – og som den dag i dag er rådende oppfatning.

Skjetten Sportsklubb

”Ekteskapet med Skjetten Idrettslag vil være en lykke for Skjettenområdet”, skrev den siste lederen i Valstad Idrettsforening, Trond Rødseth, i klubbavisa i november 1986.
Han skjulte ikke sitt vemod over å kunne fastslå at VIF var en saga blott. Slett ikke rart, for der hadde Rødseth gjort en betydelig innsats i mange år – blant annet som leder både av hovedstyret og fotballstyret. Han skulle også bli foreningens siste leder, og deretter Skjetten Sportsklubbs første etter den formelle sammenslutningen på generalforsamlingen 16. februar 1987.

Katalogeventyret

En mai-kveld i 1989 satt Nils Sveinhaug og bladde i norsk lysningsblad.
Lite ante han da hva spiren han plantet i sportsklubbens styre skulle føre til i årene framover.

Fotball

Skjetten Sportsklubbs fotballiv fikk den best tenkelige starten i 1987. A-lagets opprykk til 5. divisjon skulle bli begynnelsen på en oppsiktsvekkende klatring i seriesystemet.
Valget av den første lederen av fotballgruppa i den fusjonerte klubben fant seg naturlig.
Bjørn Uglem var første leder av fotballgruppa i Skjetten Sportsklubb etter fusjonen i 1987.

Svømming

Søndag 17. september 1995 ble en merkedag i svømmesportens historie på Skjetten. Med gjenåpningen av svømmehallen, etter et krafttak av dimensjoner fra sportsklubben, startet en ny tidsregning.
Den store begivenheten medførte et markert oppsving for svømmegruppa, som fra 1. januar 2001 ble egen juridisk enhet i Allianseidrettslaget Skjetten Sportsklubb med navnet SSK Skjetten Svømming.

Basketball

Basketball er en del av arven fra Valstad IF, som ble videreført i Skjetten Sportsklubb etter fusjonen i 1987. Under den paraplyen har ballidretten levd godt i alle år siden, og blomstrer nå som aldri før.

Volleyball

Volleyballhistorien på Skjetten startet i 1986.
Det året dukket det opp en annonse, hvor det ble etterlyst folk med interesse for volleyball. Snart ble det gjennomført et møte, og klubben Skjetten Volleyballklubb ble stiftet.

Håndball

Håndballen i idrettsfamilien på Skjetten blomstrer som aldri før.
Med Hans B. Sødal som initiativtaker ble det etablert ei håndballgruppe, som formelt ble tatt opp i Skjetten Idrettslag i november 1976. Nøyaktig samtidig skjedde stiftelsen av Valstad Idrettsforening, som også hadde håndball som en av sine idretter.

Ishockey

Ved fusjonen i 1987 ”arvet” sportsklubben ishockeysporten fra Valstad IF, der den hadde vært en betydelig idrettsgren i flere år. Aktiviteten kulminerte med at både senior- og juniorlaget innkasserte KM-tittel i foreningens siste sesong, 1986-87. Det innebar dessuten opprykk fra 4. til 3. divisjon for seniorlaget.

Anlegg

Skjetten Sportsklubb har alltid vært preget av stort anleggsfokus. Kontinuerlig og intenst arbeid med tilrettelegging for idrett ligger i bunnen for den enorme aktiviteten.
Det sier sitt at SSK i løpet av årene 1991-2008 brukte 65.75 millioner kroner på å bygge, drifte, vedlikeholde og rehabilitere anlegg. Først og fremst kunstgressbanen, svømmehallen og klubbhuset.

VISSTE DU AT…

Ruud Gullit?

Historikk

Resultater

Limet på Skjetten

Skjetten Sportsklubb, inkludert forgjengerne Skjetten Idrettslag og Valstad Idrettsforening, er en stor og meget spennende klubb. Men også en svært viktig klubb. De mange og store idrettslige prestasjonene, for ikke å snakke om den enorme breddeaktiviteten – framfor alt for barn og ungdom.

Jon Wiik